Omgeving


Het park maakt deel uit van het natuurgebied tussen Appelscha, Hoogersmilde, Diever en Vledder. Hier is de natuur nog weergaloos mooi en krijgt u de rust en ruimte die u verdient. Elk dorp in deze omgeving bestaat al eeuwen en is van grote historische waarde voor Nederland. Waar vroeger de eerste hunebedbouwers woonden, ligt nu één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold, tussen Appelscha en Diever. Behalve tientallen fietsroutes, wandelroutes en ruiterpaden kan er op zomerse dagen ook worden gezwommen in natuurbad het Canadameer.

Appelscha
Appelscha bestaat al meer dan 1000 jaar. Wat ooit een dorpje was in de Boerestreek die midden in het veen lag, is nu een goed geconserveerd deel van onze nationale erfenis. Statige boerenhoeves, beroemde kerkenpaden en eeuwenoude arbeidershuisjes zijn perfect onderhouden en trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers.
Het verenigingsleven wordt door de bewoners nog altijd in ere gehouden, waarbij bezoekers meer dan welkom zijn. Buiten de georganiseerde fietsexcursies zijn er ook tuinwandelingen die niet voor die in Devonshire onderdoen, regionale markten en andere evenementen. Wilt u de omgeving eens van een andere kant bekijken, neem dan eens per boot een van de vele turfroutes.

Drents-Friese Wold
Waar vroeger de eerste hunebedbouwers woonden, ligt nu één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold, tussen Appelscha en Diever, op de grens van Friesland en Drenthe. Een natuurgebied met veel afwisseling, zowel in flora als fauna. Droge stuifzanden tot natte stukken heide en veen, bossen en bloeiende graslanden.
Reeën, vossen, marters en zelfs de hermelijn lopen hier nog vrij rond. Behalve tientallen fiets- en wandelroutes kan er op zomerse dagen ook worden gezwommen in natuurbad het Canadameer. Ook te paard of per huifkar kan dit prachtige gebied worden ontdekt. In de herfst verkleuren de beuken en Amerikaanse eiken, waardoor het Drents-Friese Wold een heel andere uitstraling krijgt.
» www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl

Recreatie mogelijkheden
Het park en naaste omgeving bieden bijna alle mogelijkheden voor een actieve vakantie. Naast golfen op de eigen golfbaan en oefenen op de overdekte drivingrange, oefen greens en bunkers, kunt u ook terecht voor midgetgolf (ook overdekt), tennissen, paardrijden, zwemmen en vissen. Bij het zwembad bevindt zich ook een speeltuin en sportvelden. Vissen kunt u o.a. in de Opsterlandse Compagnonsvaart, onderdeel van de "Turfroute" en veel gebruikt voor de pleziervaart. Daarnaast biedt Appelscha ook nog Outdoor activiteiten zoals vlotbouwen, boogschieten, ATB. Kortom voor ieder wat wils.


Actueel weerWillekeurige regio link

Groepsaccommodatie Limburg
(Overige)
Grote vakantiehuizen Limburg voor grotere gezelschappen
»» www.residence-kleinvink.nl/limburg/groepsaccommodatie